Kille Cilt Bakımı

Kategori : Cilt Bakımı

Cildi güzelleştirmek için kullanabilecek doğal madde çeşitlerinin arasında kil, muhtemelen en etkilisidir. Tek başına veya diğer maddelerle karışık olarak kullanılan kil, her tür cildi temizler, sıkılaştırır ve besler, toksinleri atar, ucuz, çok amaçlı ve kullanımı son derece basittir. Bunlar, gençleştirmek için kil esaslı maskelerin çeşitlerini şişirilmiş fiyatlarla sunan kozmetik üreticilerinin kaçırmadığı gerçeklerdir.

porselen
Kil, sulandırılmış alüminyum silika ile meydana gelen bir tortudur ve granitin yavaş aşınması ile oluşur. Değişik oranlarda demir oksit, tuzlar, kalsiyum ve oligo elementler gibi değişik elementler, kile terapi niteliklerini ve rengini verir.
Kilim iyileştirme özellikleri iyi bilinir. Binlerce yıl önce Çinliler, Yunanlılar, Romalılar ve Hindistan yarımadasının eski insanları, mükemmel özelliklerini biliyorlardı ve kili dahili ve harici olarak kullandılar.

Çok çeşitli mikro organizmalara karşı aktif olduğu, bilimsel olarak ispatlanmış bir antiseptiktir. Kirleri, cildin en derin tabakalarından dışarı çıkartabilir. Cildin içindeki sıvı mekanizmasını düzenlemeye yardım ederek iyileşmeyi ve yeniden yapılanmayı hızlandırır. Ve antiiltihabik ve analjezik olarak, alerjik reaksiyona sebep olmaz.

Kili seçerken
Birçok kil (veya kaolin) ürünleri şimdilerde, sağlık dükkanlarında ve eczanelerde bulunabilir. İyi maskeler yapmak için, çok ince, beyaz veya yeşil kile ihtiyacınız var. En ucuzlarından olan parçalanmamış ürünler alırsanız, bir mikser içinde parçalayın. Dokuyu test etmenin en iyi yolu, küçük bir miktarı eliniz üzerinde denemektir: pütürlü bir his vermemelidir. Beyaz kil en doğal olanıdır ve normal ve karma ciltler için tercih edilir. Yeşil kil, daha güçlü terapi etkiye sahiptir ve daha kurutucudur, bu yüzden yağlı cilt için kullanın.

Kil maskelerini kullanırken
Etkili olması için bir kil maskesi, haftada en az bir kez uygulanmalıdır. Yine de kuru cilt için kil maskesi kullanırken dikkat edilmelidir. Kuru ciltte de toksinleri ve ölü hücreleri çıkartmak için faydalı olabilir, fakat karışıma sulandıran bir madde (bitkisel yağ, bitki veya zeytin yağı örneğin) ilave etmek önemlidir ve maske, cildin "çekilmeye" başladığı hissedilir hissedilmez çıkartılmalıdır.

Temel kil maskesi
Seçtiğiniz kilden 2-3 yemek kaşığını, cam veya seramik bir kaba koyun ve yaklaşık 3 yemek kaşığı dinlenmiş şişe suyu kili yaklaşık 5 mm. Kaplayacak kadar ekleyin. Mineralleri düşük bir su kullanmak önemlidir. Musluk suyu kullanmayın.

Karıştırmadan önce mümkünse 1 saat (en azından 30 dakika) bekletin. Hemen karıştırmak, maskeyi yapışkanlaştırarak yoğunluğunu etkiler ve uygulanması zorlaşır. Çok ince olan karışıma bir parça kil ilavesi veya çok kalın olana biraz su ilavesi her zaman kolaydır.

Karıştırmaya başladığınızda yoğurt kıvamını elde etmeyi amaçlayın, pürüzsüz bir macun sorunsuzca uygulanabilir. Çok sıvıysa cilde yapışmayacaktır; çok kalınsa cildin derinliğine nüfuz edecek kadar esnek olmayacaktır. Gerekirse biraz daha kil ilave ederek ayarlayın.

Alnınızın ortasından başlayarak ve dışa doğru çalışarak ince bir tabaka maskeyi, yüzünüze ve/veya boynunuza uygulamak için parmaklarınızın uçlarını kullanınız. Göz çevrelerinden kaçının.

Maskeyi temizlerken
Doğal olarak kurumaya bırakın. Bu aşamada konuşmayın, gülmeyin veya çatlakların belirlemesine neden olacak başka bir hareket yapmayın. Maske tamamen kuruduğu zaman, şişe suyu veya gül suyuyla temizleyin ve cildi pamukla kurulayın.

Karışım takviyesi yaparken
Aşağıdaki reçeteler temel reçeteye dayanır. Belirli etkileri arttırmak için, temel kil karışımına maddeler eklenir veya birbirlerine ikame ederler, bu yüzden belirtiliri ve talimatları dikkatle izleyin.

Yağlı ciltler için
Yeşil kil kullanın ve şişe suyu yerine 2-3 yemek kaşığı cadı fındığı kullanın. Temizleyin ve az miktarda gülsuyu uygulayın.

Canlandırmak için
Şişe suyunu, seçtiğiniz kile eklemeden önce, 1 yemek kaşığı deniz yosununu karıştırın. Mükemmel, pürüzsüz bir macun için mikser kullanın. Deniz yosunu (diğer ismiyle mavi-yeşil yosun) birçok aktarda toz halinde bulunur.

Normal cildi beslerken
1 yemek kaşığı deniz yosununu 2 yemek kaşığı beyaz kile ekleyerek, şişe suyunu yerine badem losyonu kullanın. Seçeceğiniz bitkisel yağdan 1-2 damla da ekleyebilirsiniz. Dilerseniz - losyondan önce karıştırın.

Kuru cildi canlandırmak
1 yemek kaşığı deniz yosununu 2 yemek kaşığı beyaz kile ekleyerek, 1 yemek kaşığı zeytin yağını iyice karıştırın. Şişe suyu yerine gül suyu kullanın.

Kile yan maddeler ekleyebilirsiniz
Daha özel terapi etki için, kil maskesine taze meyve veya sebze püre veya suyu ekleyebilirsiniz. Her tip yorgun, hasarlı cildi beslemek ve sıkılaştırmak için kayısı, avokado, muz, havuç, kiraz, salatalık, patates veya domates kullanın.

Hasarlı ciltte toksinleri atmak ve iltihaplanmayı ve çilleri azaltmak için karahindiba, tüm cilt tiplerinde sıkılaştırmak için üzüm (1 yemek kaşığı buğday özü taşıyıcı yağını, seçtiğiniz kile, meyve suyundan önce karıştırarak); yağlı ciltte dezenfekte, gözenekleri kapatma ve siyah noktaları yok etmek ve sıkılaştırmak için limon; Hasarlı veya yaşlanan cildi canlandırmak ve çilleri hafifletmek için maydanoz; ve hasarlı ciltte iltihaplanmayı azaltmak ve canlandırmak için su teresi kullanın.

Meyve suyu
Meyve sıkacağı veya mikser kullanarak, seçtiğiniz meyveden yaklaşık 3 yemek kaşığı su çıkartın ve uygun bir kilden 2 yemek kaşığına, temel reçetedeki şişe suyu yerine ekleyin. Karıştırmadan önce beklemeye gerek yoktur.

Meyve püresi
Mikser kullanarak, seçtiğiniz meyveden veya sebzeden 3 yemek kaşığı püre elde edecek kadar geçirin ve pürüzsüz macun yapmak için, seçtiğiniz uygun kilden sadece 1 yemek kaşığı karıştırın; karışım çok sıvı ise bir parça daha kil ekleyin.

Kurutulmuş bitkiler ekleyin
Kil karışımınıza toz haline getirilmiş tıbbi bitkiler de ekleyebilirsiniz. Bir çay kaşığı kurutulmuş bitki genelde yeterlidir- kurutulmuş bitkiler çok yoğundur. Kolayca bulunabilecek kurutulmuş bitkilerden birkaçı, denemeye değer: Kronik iltihaplanma için huş ağacı, sıpa ayağı veya beyaz civanperçemi; egzama veya sivilce için damar otu; sadece egzama için sardunca veya ebegümeci; Deri yangısı için atkuyruğu veya ısırgan otu ve yeniden yapılanma için eşek kulağı (kafes otu). Bulacak kadar şanslıysanız bunlardan herhangi birini taze olarak da kullanabilirsiniz: iyice doğranmış 1 -2 yemek kaşığı yeterli olacaktır.

ismail 16-01-2010 06:37
    Alakalı Konular: cilt bakımıcilt temizliği
    Gelişmiş editor için Javascript açık olmalıdır
    Cilt Bakım Malzemeleri © 2009
    Güzellik Bakımınız İçin Gerekli olan tüm Bilgiler Sitemizde Bulunmaktadır.
    Bilgiler tedavi amaçlı değildir. Her zaman öncelikle doktorunuza danışın.Sitemizdeki resimler üretici firmalara aittir