nasırlardan kurtulma zamanı

Kategori : Tırnak Bakımı

Nasırlardan nasıl Kurtulunur?

Nasır, genellikle avuçlarındaki ya da ayak tabanlarındaki kalın, sertleşmiş deridir. Nasır, cildin bir bölgesinde aşırı baskı ya da sürtünme sonucunda, örneğin çok sıkan bir ayakkabı giydiğinde oluşur. Vücudun, nasırları koruyucu bir tedbir olarak oluşturur. Nasırlar, düpedüz sinir bozucu olmalarının yanı sıra rahatsızlığa ve ıstıraba neden olabilir. Neyse ki nasırlardan kurtulmak için yapabileceğin bazı şeyler var. Ancak, nasırın nasıl oluştuğundan emin değilsen ya da diyabet hastasıysan önce doktoruna danışmalısın.

Makalenin 1.Yöntemi:
Standart Tedavi Seçeneklerini Kullanmak

1

 

Ellerini, ayaklarını ya da dirseklerini ılık/sıcak suda on dakika beklet. Derin yumuşamaya başlayacaktır. Gerekli değil ama istersen suya Epsom tuzu, banyo yağları, hatta çay bile ekleyebilirsin.
  • Nasırların sertse 1 su bardağı elma sirkesi ekle. (Uyarı: Diyabet hastasıysan ya da kan dolaşımın zayıfsa sirke ekleme.)

2
Ponza taşı ya da ayak törpüsü kullanarak nasırlarını ovala. Ponza taşını ya da ayak törpüsünü mutlaka belirli aralıklarla temizle. Ayaklarını/ellerini aşırı derecede ovalama. 5 dakika yeterli bir süre. Nasırı yaklaşık bir aylık sürede yavaş yavaş sökmen iyi olur. Birkaç cilt katmanını söktükten sonra acı hissetmeye başlarsan dur.
  • Diyabet hastasıysan ponza taşı kullanma.
3
Ayaklarını/ellerini yıka. Nasırlarını ovalamak için bir bez kullan. Ölü derinin tamamını yok ettiğinden emin ol.

4
Hafifçe dokunarak kurula ve ayaklarına/ellerine losyon sür. Ekstra nem için yoğun bir ayak ya da el losyonu kullan.İçinde üre olan losyonlar özellikle iyidir.
  • Yatmak üzereysen, nemi ve losyonu orada tutmak için çorap giy ya da eldiven tak.
  • Aynı işlemi her haftanın sonunda tekrarla.
5
Ellerinin/Ayaklarının yumuşaklığını koru. Duş aldıktan sonra nasırlı bölgeye yeniden losyon sür. En iyi sonuçlar için daha yoğun bir krem kullan.


Makalenin 2.Yöntemi:
Ev Çözümlerini denemek 
  1. 1
    Nasırlarını yumuşatmak için aspirin kullan. Beş ya da altı tablet aspirini ez ve yarım tatlı kaşığı (3 gram) limon suyu ve suyla karıştır. Ortaya çıkan macunu etkilenen bölgeye sür, sonra da ılık bir havluya sarıp naylon poşetle ört. Yaklaşık on dakika beklettikten sonra poşetle havluyu aç. Nasırları ponza taşıyla kazıyarak çıkar.
    • Yine, diyabet hastasıysan bu tedaviyi deneme. Bir de aspirin alerjin varsa bu yöntemi kullanma.
  2. 2
    Karbonat dene. Nasırları tedavi etmenin en iyi yolu, ılık suda bekletmektirBu, ölü deriyi yumuşatır ve iyileşmeye yardımcı olurIlık suyla dolu bir leğenin içine 3 tatlı kaşığı kabartma tozu ekle ve nasırlı bölgeyi suya sok. Karbonatın pH değeri 9dur; bu yüzden alkalidir ve cilt bariyerini aşabilir.
    • Ya da nasırlara 3 ölçek karbonatla 1 ölçek sudan oluşan macunla masaj yap 
      1. Suyun içine papatya çayı koy.Ayaklarını seyreltilmiş papatya çayına koymak rahatlatıcı olabilir ve geçici olarak ayaklarının pH değerini değiştirip terli  kurumasına yardımcı olur. Çay, ayaklarında leke bırakacaktır ama lekeler sabun ve suyla kolayca çıkarılabilir

        4
        Mısır nişastasından faydalan. Ayak parmaklarının arasına mısır nişastası serp, böylece o bölge kuru kalır ve cildinin çatlaması önlenir. Nem, nasırların ıstırap vermesine neden olabilir ve mantar enfeksiyonlarını kolaylaştırabilir. 
        • Bu daha ziyade önleyicidir ve rahatsızlık hissini gidermek için kullanılmalıdır.
        5
        Sirke kullanabilirsin. Bir parça pamuğu sirkeye batır ve nasırına bağla. Sirkeli pamuğu gece boyunca orada bırak. Sabah, o bölgeyi ponza taşıyla ovala.
        • Pamuğu yalnızca nasıra bağladığından emin ol. Nasırın etrafındaki gayet iyi durumda olan deriyi yeri tahriş etmek istemezsin
        6
        Ananas kullan. Ananas kabuğunda, nasırları yumuşatmaya ve deriden ayırmaya yardımcı olan bazı enzimler bulunur. Bir parça taze ananası etkilenen bölgeye koy ve bir parça temiz bezle bağla. Bunu bir hafta boyunca her gün yap. Nasırlarına ananas suyu da sürebilirsin.




mor23 18-04-2020 15:45
    Gelişmiş editor için Javascript açık olmalıdır
    Cilt Bakım Malzemeleri © 2009
    Güzellik Bakımınız İçin Gerekli olan tüm Bilgiler Sitemizde Bulunmaktadır.
    Bilgiler tedavi amaçlı değildir. Her zaman öncelikle doktorunuza danışın.Sitemizdeki resimler üretici firmalara aittir