Kil Maskesi İle Yüz Bakımı

Kategori : Maskeler

Kil ihtiva ettiği zengin mineraller ve onların harika fonksiyonları sayesinde hem endüstride hem de dermatolojide yaygın olarak kullanılmaktadır. Örneklendirmek gerekirse, kilin içerisinde bulunan kaolin mineralleri; kâğıt, dolgu, kaplama ve kimya sanayinde montmorillonit kil mineralleri ise, deterjan, seramik, kozmetik ve benzeri dermatoloji alanlarında kullanılmaktadır.

Kil her coğrafyada insanlığın şifa kaynağı olmuştur.

Tarih boyunca kil; Hindistan da, Çin de ve Asya nın nerede ise tüm ülkelerinde bir çok hastalığın tedavisinde kullanılmıştır. Bazı hayvanlar dahi bir takım problemlerine kil içerisinde yuvarlanarak şifa bulmaktadırlar. Kilde kendine has emme kabiliyeti olarak adlandırılabilecek tutunduğu yüzeyden bir takım maddeleri kendi bünyesine dahil etme yeteneği vardır. Bu niteliği sayesinde kil canlı organizma ile temas ettiğinde toksik maddelerin absorbe edilmesi işlevini görür. Özellikle cilt ile ilgili çok yaygın bir kullanım alanı olan kil; haiz olduğu mezkur nitelikleri sayesinde cilt ve beden bakımında bilinirliği yüksektir. Kil vücuttan toksik maddeleri uzaklaştırması işlevini negatif yüklü kristal yapıda zerreciklerden oluşması ile gerçekleştirir. Negatif yüklü kil kristalcikleri cilt gözeneklerinden kolayca içerilere süzülerek zıt kutuplu toksik maddeleri tutar ve bedenin dışına sürükler, bunu ise absorbe etme yeteneği ile gerçekleştirir. Kil toksik maddeleri bedenden uzalkaştırmanın yanı sıra ağrı, ishal ve bağırsak hastalıkları sivilce, yaralar gibi sayısız hastalığın tedavisinde de öncelikli olarak kullanılmış ve hala bir çok ülkede de kullanılmaktadır.

Doğal cilt bakımında kil büyük önem taşır.

Son yıllarda özellikle doğal bakımın önem kazanması ile kil layık olduğu itibarı tekrar kazanmış ve cilt bakımı alanında da kullanılmaya başlanmıştır. Kilin cildiniz açısından faydası oldukça fazladır. Bu faydalar arasında yaraların tedavisi, sivilcelerin tedavisi, ve yüz maskesi gelmektedir. Yüzünüz ister yağlı olsun isterse kuru olsun pürüzsüz ve sağlıklı bir ten dokusunda sahip olmak için kil istenen çözümü sunacaktır. Yapmanız gereken ise oldukça basittir. Öncelikle cildinizin yağlı ya da kuru olup olmadığını tespit etmeniz gerekmektedir.Yağlı bir cildiniz var ise yeşil kilin diğer türlerine nazaran daha fazla kurutucu özelliği olduğu için bu kili tercih etmeniz doğru olacaktır. Diğer cilt tipleri için ise beyaz kil kullanmanız gerekmektedir.

Kil maskesini uygularken dikkat etmeniz gereken önemli hususlar olduğunu unutmayın.

Cildinize hazırlayıp uyguladığınız maske deri altında bulunan toksik maddeleri çektiği için ister istemez tersine bir işlem gerçekleşeceğinden dolayı gözenekler tahriş olabilmektedir. Bu nedenle toksik maddelerin boşaldığı bölgelerde dokuları destekleyip ve o bölgedeki hücreleri güçlendirmek adına maskeye zeytin yağı vb ilave edilmesi cilt bakımı için istenilen verimi artıracaktır. Kil maskesini haftada en fazla bir defa tekrarlamanız gerekmektedir. Ayrıca kullanım esnasında cildinizin gerginleştiğini hissetiğiniz anda ya da buna benzer bir his hasıl olduğunda derhal maskeyi çıkarmalısınız.

Yüzünüz için kil maskesinin hazırlanışı;

Maskeyi hazırlamak oldukça kolaydır. Hazırlarken de dikkat etmeniz konu kullanacağınız suyun dinlenmiş, imkan varsa hazır su diye tabir edilen suyun kullanılması önem arz etmektedir. Çünkü musluk sularının iyon yükü kilin negatif yükünü nötürleyebilir ve işlevini kaybetmiş bir maske kullanıyor olabilirsiniz. Birkaç kaşık kili bir kaba koyun ve içerisine kilin seviyesini çok az geçecek şekilde su ilave edin ve sonrasında 60 dakika kadar bekleyin ve karıştırın. Eğer beklemez iseniz hazırlamaya çalıştığınız maske tezeksi form alacak ve yüzünüze uygulaması zorlaşacaktır. Bekledikten sonra karışımın krem kıvamını aldığından emin olun bunun için gerekirse biraz daha su veya kil ilave edebilirsiniz.

 

Maskeyi göz ve çevresine temas etmeyecek şekilde sürün ve maske yüzünüzde iken yüzünüzü oynatmayın.

Hazırladığınız maskeyi alın bölgesinden başlayarak boyun ve tüm yüz çehrenize uygulayabilirsiiz. Çoğu maskede olduğu gibi gözünüz ve çevresinden muhakkak kaçının. Maskeyi parmak uçlarınız ile yüzünüzün dışına doğru yönelerek masaj yapıyor şeklinde yüzünüze sürün.

 

Maske yüzünüzde iken mümkünse yüz kaslarınızı hareket ettirecek mimiklerden, konuşmaktan, ülmekten çekinin. Ve maskeyi yeterince yüzünüzde beklettikten sonra su veya gül suyu ile yıkayın.

Kil ile maske hazırlama ve kullanma faydasının bir o kadar çok olmasının yanı sıra dikkat etmeniz gereken yönleri de yukarıda belirtildiği üzere oldukça çoktur. Kil ile hazırladığınız maske tamamen doğal olup bu maskeyi kullanmakla tüm kimyevi içeriklerin cildinize temasının önüne geçmiş olacaksınız. Toz halinde kil hazır olarak satılmaktadır. Bununla beraber tortu şeklinde daha hesaplı olarak da satılmaktadır. Bu şekilde satılan killeri toz haline getirmek için de rondodan geçirmeniz yeterli olacaktır. Yalnız rondodan geçirdikten sonra el ile iyice incelmiş olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir. Aksi halde stabil olmayan bir maske uygulayablirsiniz.

Kil maskesini zenginleştirerek faydasını artırabilirsiniz.

Kil ile hazırlayacağınız maskenin içeriğine bir takım destekleyici ilave malzemeler katarak faydasını maksimize edebilir ve bir maskeden elde edebileceğiniz verimi daha ötelere taşıyabilirsiniz. Bu ilaveleri şu şekillerde yapabilirsiniz;

kilmaskesitarifi1

Eğer yağlı bir cilde sahipseniz yeşil kil kullanmalısınız. ve etkisini arttırmak için de su yerine cadı fındığı ve gül suyu kullanmak daha besleyici olacaktır.

 

Eğer normal cilt sahibi iseniz beyaz kil kullanmalısınız ve karışımı kıvamlı hale badem yağı ve herhangi besleyici yağ ile getirebilirsiniz.

Kuru bir cilde sahip iseniz karışıma deniz yosunu ve zeytinyağı ekleyerek daha yüksek fayda elde edebilirsiniz.

Kil genel itibari ile dikkat edilecek hususlara riayet ettiğinde hiç bir yan etkisi olmayan ve alerjik bir aktör içermeyen bir maddedir. Asırlar boyu dünyanın her bir yöresinde ev ortamlarında bölgenin lokman hekimlerince uygulanan yöntemlerden birisi olan kil sadece yüz maskesi ya da cilt bakımı için değil soğuk yörelerde bebeklerin altına konarak onların pişik omalarının da önünü almaktadırlar. Bebeklerin popolarının denk gelecek şekilde sıcak kil üzerine yatırılıp sarılması ve bir süre bekletilmesi ile bebişlerin tüm soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkları, pişik, ve idrar yolu rahatsızlıklarının önü alınmış olmaktadır. Bu gün hali hazırda ülkemizin özellikle doğu illerinde köylerde kullanılan bu yöntem tahta beşiklerde salınarak uyuyan yavrularımızın doğal yöntemler ile tedavisinde kullanılmaktadır.

 

Doğal olarak elde edilen kil bugün fabrikasyon olarak çıkarılmakta ve çok çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. endüstride yaygın kullanım alanı bulan kil ilaç sanayinde de kullanılmakta ve özellikle dermatolojik ürünlerde saç ve çilt bakımı alanında üretilen ürünlerde kullanılmaktadır. Killerin çok kolay elde edilebileceği günümüz şartlarında kil ile hazırlanan maskelerin tavsiyelere uygun şekilde kullanıldığı takdirde yüzümüzde bulunan sivilce izleri veya lekelerden de kurtulabilme imkanı sunmaktadır. Cilt ile ilgili maskenin besleyiciliğini ve etki gücünü artırabilmek için doğal meyve suları da maskenin içerisine katılabilmektedir. Maskeyi kullanmak veya diğer herhangi bir doğal yöntemi kullanmakta en önemli esas devamlılık olacaktır. Hangi maske ve ya tarif olursa olsun devamlılığı olmadan hiç bir fonksiyonu olmayacak ve sadece vakit ve para kaybı olacaktır.

Tüm cilt bakım önerilerinde olduğu gibi kil maskesini de kullanmadan önce hekiminizin onayını ve tavsiyelerini önceliğiniz olarak belirleyiniz. çünkü Cildiniz üzerinde olan leke ya da yara herhangi bir organizmasal bir olayın semptomu olabilir ve ya alerjik bir gösterge olabilmektedir ve siz hızlı karar verip yanlış bir uygulama gerçekleştiriyor olabilirsiniz.

ismail 25-06-2015 17:22
    Gelişmiş editor için Javascript açık olmalıdır
    Cilt Bakım Malzemeleri © 2009
    Güzellik Bakımınız İçin Gerekli olan tüm Bilgiler Sitemizde Bulunmaktadır.
    Bilgiler tedavi amaçlı değildir. Her zaman öncelikle doktorunuza danışın.Sitemizdeki resimler üretici firmalara aittir