Sivilceli cildin bakımı nasıl olmalı?
Kategori : Cilt BakımıSivilce hayatımızın bir döneminde hepimizin sorunu olabiliyor. Sivilceler, ciltteki aşırı yağlanma yüzünden oluşuyor. Çoğumuz sivilceleri azaltmak için yüzümüzü normalden fazla yıkarız. Ancak, uzmanlar bunun yağlanmayı azaltmayacağını söylüyorlar.
Sivilce sorunu olanlar, cildi kuruttuğu için sabun benzeri temizleyicileri kullanabilir, üzerine de yağsız nemlendirici sürebilirler. Ayrıca, sivilce sorunu olanların yağ içermeyen fondöten ve pudra kullanmaları gerekiyor.
Sivilceli cildi temizlerken tahriş etmeyin
Uzmanlar, sivilcelere limon, pudra, alkol, kolonya ve benzeri maddeler sürmenin deride tahrişe yol açabileceğini belirtiyor.
Cildi fazla hırpalamadan düzenli olarak yıkayın.
Cildi fazla kurutmamak için pH değeri derinin doğal pH´ına yakın (5.5 civarında) bir temizleyici kullanın.
Derinlemesine bir temizlik için, her 3-4 günde bir, gözenekleri açmak için derin temizlik maskesi yapılabilir.
Beslenmeye dikkat!
Beslenme tarzı ve yediklerimiz, vücuttaki yağ ve iltihaplanmayı düzeyinde etkilidir. Dolayısıyla iltihaplanmayı önleyen bir beslenme ile kortizol düzeyini düşürerek sivilce oluşumunu önleyebiliriz. Sivilce ve akne sorunu olanlar öncelikle hayvansal yağlardan uzak durması gerek. Yağ ve şeker miktarı fazla olan hazır yiyecekler de sivilce ve akneleri besleme özelliğine sahip.
Çikolata, dondurma, sosis ve dondurulmuş hazır et yemekleri, Muz, ekmek, kek, şekerleme, kurabiye, mısır, patates kızartması, sosisli sandviç, pirinç, pizza, makarna, margarin, meyve suları, puding, krakerler-cipsler, pasta, krem peynir, kızarmış yiyecekler, tatlı içkiler sivilce oluşumunu hızlandırır.
Sivilce düşmanı yiyecekler
Baklagillerle zenginleştirilmiş, meyve ve sebze açısından zengin sağlıklı beslenme cilde çok iyi geliyor. Sivilcesiz, sağlıklı bir cilt için yenmesi gerekenler: Elma, enginar, badem, fındık, tatlı kavun, barbunya, mercimek, kuşkonmaz, fasulye, armut, yoğurt, domates, ıspanak, ay çekirdeği, kiraz, vişne, kabak, kereviz, brokoli, brüksel lahanası, mantar, zeytin, zeytinyağı, istiridye, karnabahar, nohut, balık - kabuklu deniz ürünleri, somon, nar, hindi.
Ayrıca, kahve yerine yeşil çay içmek, günde 8-10 bardak su tüketmek, ıhlamur ve rezene gibi bitki çayları içmek de sivilce oluşmasını engeller.
Uykunuza dikkat edin!
Cilde en iyi gelen güzellik sırrı uykudur. Sakin, stressiz bir uykuyla yeterince dinlenmek cildinize çok iyi gelecektir. Gecede en az 7-8 saat uyumaya çalışın.
Sivilcelerinizle oynamayın
Sivilcelerinizi asla sıkmayın. Hangi aşamada olursa olsun sıkılan sivilceler enfeksiyon kapıp, yara izi ve ciltte leke yapabilir, yayılabilir.
Suna Dumankayadan doğal maskeler
Güzellik Uzmanı Suna Dumankayanın sivilceli ciltler için önerdiği doğal maskeler şöyle:
1. Birer çay kaşığı aspirin tozunu, limon suyunu ve beyaz kili karıştırıp sivilcenizin üzerine sürün ve bu maskeyi 20 dakika bekletin.
2. Bir adet orta boy soğanı pişirin ve mikserden geçirin. Ardından bir çorba kaşığı kükürtü yarım limonun suyunda eritip mikserden geçirilmiş soğanla karıştırın. Hazırladığınız bu sivilce maskesini yüzünüze uygulayın.
3. Bir çay kaşığı kükürtü un haline getirin ve içine bir tutam reyhan otunu toz haline getirdikten sonra karıştırın. Bunların içine bir adet limonun suyunu da ilave edin ve boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Cildinizi temizledikten sonra bu sivilce kürünü yüzünüze serpin.
4. Öncelikle yüzünüzü oksijenli su kullanarak temizleyin. Daha sonra bir adet taze cevizin yeşil kabuğunun suyunu çıkarın ve bu ceviz kabuğu suyunu sivilcelerin üzerine sürün.
Teşşekürler
Yeni açmış olduğunuz bu sitedeki tüm bilgiler işime çok yaradı teşekkür ederim.
Cilt Bakımı hakkında
ÇOK GÜZEL Bİ SİTE ELLERİNİZE SAGLIK DEVAMINI DİLERİMMM BASARILAR:))
Cilt Bakımı hakkında
- acikcasiii bna yaradi daa önceden patlattigim sivilcelerin izlerii duruyorr bunun icindee birsey bulsaniz
Cilt Bakımı hakkında
sırttaki sivilcelere ne yapabiliriz ?
Cilt Bakımı hakkında
benim cildimin bazi bölgelei yagli bazi bölgeleri kuru ne yapmam lazim lütfen cevap yazarsaniz tessekür ederim.
Cilt Bakımı hakkında
sivilcelerimden nefret ediyorum hatta öyle nefret ediyorumki napabilirm bunun için lüften cevap.....!!!!
Cilt Bakımı hakkında
BENDE DE VAR HER YERE BAKTIM BİR LİSTE ÇIKARDIM ONU DENİYCEM İĞŞALLAH OLUR
Cilt Bakımı hakkında
ya ne yapdiysam kurtulamadim su sivilcelerimden insallah bu ise yarar.
Cilt Bakımı hakkında
Sivilce sorunu genç yaşlı herkesin ortak problemlerinden birisi olmaktadır. Sivilceleri evinizde hazırlayacağınız basit formüllerle tedavi etmek istiyorsanız sizlere basit sivilce tedavi yöntemlerini sizlerle paylaşıma sunacağız.
Tencereyi yarısına kadar su ile doldurun ve ocağa koyun. O buhar oluşturana kadar sizde bu arada yüzünüzü yıkayın ve havlunuzu yanınıza alın. Buharlaşmaya başlayan suya başınızın üstüne havluyu koyarak eğilin ve 10 dakika bekleyin. Bunun düzenli yapılması cildinizin sıklaşmasına ve sivilce oluşturan ortamın zamanla yok olmasına yarayacaktır.
1 kaşık limon suyuna, 1 kaşık tarçın karıştırın ve sivilcelere sürün. Kuruduktan sonra yıkayın.
Portakal kabuğunu rendeleyin ve havanda ezerek krem haline getirin, sivilcelere sürün. Bir süre sonra yıkayın.
Bir diş sarımsağı ikiye kesin ve iç kısmını tam sivilcenizin üzerine surun. Bunun devamlı yapılması probleminizi ortadan kaldıracaktır.
Eşit miktarlarda limon suyu ve gül suyunu karıştırın ve problemli bölgeye sürün. Yarım saat sonra ılık su ile yıkayın. Bunun sıklıkla yapılmasının sonuçları da mükemmeldir.
Olgun domatesi püre haline getirip sivilceli alana sürün ve l saat sonra yıkayın. Böylece gözenekleriniz küçülecek ve sivilce oluşumunu önlemiş olacaksınız.
l kaşık sirkeye, bulamaç yapabilecek miktarda tuz ekleyin ve sivilcenizin üzerine sürün. Yarım saat sonra ılık su ile yıkayın.
Bir salatalık alın ve rendeleyerek püre haline getirin. Suyunu sıktıktan sonra cildinize uygulayın, bu şekilde gözenekleriniz ufalacak ve cildiniz ışıltılı bir görünüm alacaktır.
Not: Sivilcenin temiz havaya, iyota, bakıra ihtiyacı vardır. E Vitamini alın sigara ve içkiden, fındık, çekirdek gibi yiyeceklerden uzak durun. Bol bol su için
Güzellik Bakımınız İçin Gerekli olan tüm Bilgiler Sitemizde Bulunmaktadır.
Bilgiler tedavi amaçlı değildir. Her zaman öncelikle doktorunuza danışın.Sitemizdeki resimler üretici firmalara aittir