Sivilcesiz güzellik...

Kategori : Cilt Bakımı

Yüzünüzde beliren bu küçük noktacıklar sinir bozucu değil mi? Ergenlik çağı da geçti, peki neden hala oradalar? Bu konuda yanlış bildikleriniz...

sivilcesablonnnn

Metabolizma bozukluğu etken

Yağ bezelerinin fazla çalışmasından, hormon veya metabolizma bozukluklarından kaynaklanan en küçük çıbanlardır sivilceler.

Kalıcı izler bırakabilir

En sık yüzde, alında, sırtta, göğüste ve omuzlarda oluşur. Estetik görünümün geçici olarak bozulmasına neden olabilecekleri gibi, şiddetli olan lezyonlar nedbeleşerek iyileştiklerinde kalıcı izler de bırakabilirler.

Sivilceler hakkında yanlışlar ve doğrular


"Bazı besinler bende sivilce yapıyor": Yanlış

? Besinler ve akne üzerine yıllarca süren çalışmalar sonunda herhangi bir besinin akneye sebep olduğu görülmedi. Ne çikolata akne yapar, ne yağlı yemekler ne de süt. Eğer öyle olmuş olsaydı o besinlerden yemeyerek insanlar sivilcelerinden kolayca kurtulurlardı. Oysa gerçek öyle değil.

 Beslenme şeklinizi değiştirerek sivilcelerden kurtulamazsınız, kurtulan da görülmedi. Sivilcelerden ancak sivilce tedavisiyle kurtulabilirsiniz.
 
"Yüzümü iyi yıkarsam geçer": Yanlış

 Temizlik eksikliği sivilceye neden olmaz. Eğer öyle olsaydı yüzünü hergün düzenli yıkayan kimselerde sivilcelerin geçmesi, fazla yıkamayan kimselerde de çıkıyor olması gerekirdi.

 Yüz yıkanarak ancak yüz temizlenir fakat sivilceler geçmez. Hatta aşırı yüz yıkamak yüz derisini kurutup hasar bile verebilir ve bu hasar mevcut sivilceleri artırabilir.
 
"Stres sivilce yapar": Yanlış

 Stres sivilcelere yol açmaz. O yüzden stresten kurtularak sivilcelerin geçmesini beklemek boşuna. Dahası stresli insanların kullandığı bir takım ilaçlar yan etki olarak sivilce yapar.

 Stres, cilt yüzeyine daha fazla sebum salgılanmasına neden olarak belki dolaylı olarak mevcut sivilceleri arttırabilir ancak hiç yoktan sivilce varetmez. Stressiz olduğu bilinen kimselerde de sivilce çıkabilir. Sivilcenin tedavisi başka türlü, stresin tedavisi başka türlüdür.
 
"Güneşışığı sivilcelere iyi gelir": Hayır

 Sadece yüzünüz biraz daha bronzlaşacağı için sivilceler daha az dikkat çeker. Güneş ışığı birkaç sivilceyi kurutsa bile yenilerinin gelmesini engelleyemez, epidermise(cilt üstü tabakası) zarar verebilir ve ilerleyen safhalarda sivilceler artabilir.

 Güneş ışığına maruz kalmak ciltte erken yaşlanma ve yanıklara neden olabilir. Güneşe çıkmadan önce koruyuculuk katsayısı en az 15 olan koruyucu losyonlar kullanmanızı tavsiye ederiz. Sivilceleriniz içinse sivilce tedavisi görmekte fayda var.
 
"Sivilcelerimi zaman zaman patlatıyorum": Sakın!

 Sivilcelerinizi patlatmakla mikroplara davetiye çıkarırsınız ve eğer enfeksiyon kaparsanız yüzünüzde ömür boyu geçmeyecek kalıcı yaralar meydana gelebilir.

 Siyah noktaları(komedonları) da sıkmamak gerekir.
 
"Sivilceler yaş ilerledikçe geçer": Tam böyle değil!

 Sivilceler ileri yaş grubunda daha az görülür. Ancak sivilcelerden büyüyerek kurtulunmaz. Bazı kimselerde sivilcelerin neden olduğu kalıcı yaralar vardır. Tedavi edilebilecek bir hastalığı tedavisiz bırakmamak ve kalıcı yara riskinden mümkün olduğu kadar erken kurtulmak gerekir.

 20-44 yaş arası insanların yüzde yetmiş beşinde akne görülmezken geriye kalan yüzde 25´inde akne mevcuttur. Bazı hanımların adet dönemleri boyunca değişen hormon dengeleri sivilcelere neden olabilir. Doğum kontrol hapları sivilce yapabilir. Hamilelikte de sivilce görülebilir.
 
Doğal maskeler


Doğal maskeler, ani etkili olup cildi nemlendiriyor, tazeliyor ve kırışıklıkları gideriyor. İçerdikleri maddelere göre ciltteki işlevleri de değişiyor. Kimi yağlı ciltlere iyi gelirken, kimi kuru ciltlere nem kazandırıyor.

 Ancak dikkat! Cilt tipinize uygun olmayan maddeleri içeren bir maske, cildinize zarar verebilir. Örneğin; kuru ciltliyseniz limon ve greyfurt gibi turunçgillerden uzak durmanızda yarar var.
 
Maske sürmenin incelikleri


 Önce cilt tipinizi belirleyin. Cildinize uygun meyve ya da sebzeyi seçin. Yapraklı sebzeleri kaynar suda 3 dakika bekletip süzün. Soğuyunca cildinizin üzerine yerleştirin. Diğer sebzeleri ise robotta püre haline getirin. Akmayacak kıvama gelince maskeniz hazır demektir.

 Maskeyi sürmeden önce cildinizi temizleyin. Çünkü kirli cilt maskeyi özümseyemez. Bunun için bir parça pamuğa temizleme sütünü döküp önce tüm cildinizi temizleyin, sonra ılık suyla yıkayıp havlu ile tampon yaparak kurulayın.

Maskeyi göz ve dudak çevresi hariç tüm yüz ve boynunuza kalın bir tabaka halinde sürün. Kesinlikle bir yere uzanıp kafanızdaki düşünceleri boşaltın. Çünkü bu pozisyon, vücudun gevşemesine yol açarak hem maskenin akmamasını hem de cildin maskeyi daha kolay özümsemesini sağlıyor.

 Önerdiğimiz maske tariflerindeki bekleme sürelerini aynen uygulayın. Aksi durumda maske cildinize zarar verebilir. Maskeyi temizlemek için ılık suya batırılmış pamukla cildinizi silip yıkayın ve havlu ile tampon yaparak kurulayın.

Sivilce maskesi

Malzemelerimiz sadece bebe pudrası ve limon kolanyası. Yani evimizde rahatça bulunan şeyler. İlk önce bebe pudrasını bir kaba döküyoruz(istediğiniz kadar sivilce bölgesini kaplayacak kadar olması iyi olur) daha sonra üstüne kolanyayı dökün.

İkisini karıştırın. Bu oluşan maskeyi sivilce bölgesine sürün. Daha sonra kuruyunca kendi kendine dökülecektir. Hepsi dökülünce yüzünüzü güzelce yıkayın. Eminiz işe yarayacak! Kolay gelsin.
 
Kızarıklık sorununa ahududu maskesi


 Cildinizde dolaşım sorunları var. Kılcal damarlarınız zaman zaman hiç de estetik olmayan görüntülere yol açıyor. Sivilceler ve yer yer kızarıklıklar ortaya çıkıyor.

 Öncelikle kan dolaşımını hızlandıran sebze ve meyveleri araştırın. Frenküzümü, ahududu, böğürtlen ve çilek gibi meyveler bu konuda can simidiniz olabilir. Ayrıca içerdikleri bol A vitamini sayesinde cilde pürüzsüz ve kadifemsi bir görünüm kazandırırlar.

 1 avuç dolusu çilek veya ahududuyu bir kâseye alın. Püre halinde ezip cildinize sürün. Ancak cildiniz kuru ise çilek püresine 2 çorba kaşığı süt kreması ekleyip karıştırın ve temizlenmiş cildinize uygulayıp 10 dakika bekletin. Yıkayıp kurulayın.

ismail 13-12-2009 22:07 Edit:13-12-2009 22:11

    Cilt Bakımı hakkında

    goncagül

    cildimde hem egzama hemde sivilceler var. doktor sivilcene ilac versem egzamana iyi gelmiyor egzamana ilac versem sivilcene iyi gelmiyor diyor. ne yapmalıyım.  maske olarak ne kullanabılırım ?

    sureklı kızarık bır yuzle dolasıyorum. gorenler yuzune ne oldu yanık mı var dıye soruyorlar.

    bu durumu nasıl duzeltebılırım ? yardımızını ve bilginizi rica ederim.

    10-01-2011 19:34

      Cilt Bakımı hakkında

      Turgay ÇİÇEK

      Benim yüzüm çok sivilcelendi.Artık herkesin gözüne batar oldu.Bu yüzden bu sivilcelerden kurtulmak için bildiğiniz bir krem ismi,maske şekli var mı yardımınıza ihtiyacım var bilginizi rica ederim

      10-02-2012 13:48

        Cilt Bakımı hakkında

        tugçe

        bende sivilcelerden bıktım ya bir yöntem söyler misiniz lütfen

        03-02-2013 14:35

          Cilt Bakımı hakkında

          fatma

          sivilce ve lekelerimden kurtulmak icin ne yapmalıyım 

          03-08-2013 12:20

            Cilt Bakımı hakkında

            sewda

            Roaccutane hapını tavsiye edeerim çok sivilce vardı yüzümde 6 aylık tedawi ile qeçti şu an kırmızı izleri var izler için ne yapabiliriz yaşım 16 ?

            26-08-2013 10:10

              Cilt Bakımı hakkında

              furkan

              4 senedir sivilcelerden kurtulamıyorum 2 farklı doktora gittim i yararı olmadı ne yapmalıyım :( yaş17

              18-09-2013 08:46

                Cilt Bakımı hakkında

                tuncay

                ben sivilcelerimi bzen patlatıyorum ondn dolayı kırmızı lekeler ortaya çıktı bzen ben dokunmadan sivilcelerim patlıyor kanıyor ve izleri kalıyor :(

                31-10-2014 20:51
                  Gelişmiş editor için Javascript açık olmalıdır
                  Cilt Bakım Malzemeleri © 2009
                  Güzellik Bakımınız İçin Gerekli olan tüm Bilgiler Sitemizde Bulunmaktadır.
                  Bilgiler tedavi amaçlı değildir. Her zaman öncelikle doktorunuza danışın.Sitemizdeki resimler üretici firmalara aittir